måndag 27 februari 2012
Kolbullar i det fria!
Mmmm vad gott det är att äta mat ute i det fria.
Igår packade vi matsäckskorgen och begav oss ut till Svartviksstugan för att göra kolbullar och ha det trevligt i solen.
Direkt när vi kom fram var det bara att sätta igång med at
t få en riktigt bra brasa så att vi kunde starta matlagningen. maken täljde till en ordentlig pinne så att jag kunde hålla i stekpannan.
I med lite bacon (hade inget fläsk hemma) som fick fräsa och sedan på med smeten. Serverade detta med lingonsylt. Det var riktigt mumsigt att sitta i solskenet och äta dessa kolbullar.
Filmjölkslimpa!
Filmjölkslimpa
1 liter filmjölk
4 dl mörk sirap
1 kg rågsikt
3 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Ta ut brödet och låt det svalna! Dela i 4 st limpor. Brödet går bra att frysa!
1 liter filmjölk
4 dl mörk sirap
1 kg rågsikt
3 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
- Rör ihop filmjölk och sirap.
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
- Blanda ihop allt och häll upp i en smord långpanna.
- Sätt på ugnen på 100 grader och sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda i 45 min
- Höj nu ugnsvärmen till 150 grader och sätt formen i mitten av ugnen. Grädda i 40 min.
Ta ut brödet och låt det svalna! Dela i 4 st limpor. Brödet går bra att frysa!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)