Idag lagade jag baconinlindad kycklingfilé med färsk pasta. Till det
serverade jag honung och rödvins kokt rödlök.
Det är en enkel rätt som sköter sig ganska bra själv. Rödlöken kräver dock
lite passning men man kan ju servera yoghurt med vitlök istället.
Linda baconskivor kring kycklingfilén som är lätt saltad och pepprad. Lägg
dessa i en ugnssäker form och in i ugnen i 175 grader i ca 45-50 min eller tills
dess att köttsaften är klar.
Under tiden så skivas rödlöken tunnt. Fräs den i smör i en kastrull. Häll på
några deciliter rött vin och någon matsked rödvinsvinäger samt honung. Låt detta
koka ihop tills löken är mjuk och det mesta av rödvinet har kokat in. Salta och
peppra efter behag. Tänk dock på att det blir bra med sälta av baconet. Väljer
man istället yoghurt så är det bara att blanda i riven eller hackad vitlök och
salta och peppra.
Precis när allt är klart så kokas den färska pastan. Häll upp och servera.
Själv garnerade jag enbart med äppelklyftor. Gott till det röka baconet.
Imorgon ska barnen springa sitt första Stålislopp! Ska bli intressant att se
hur det kommer att gå. Speciellt för Stina eftersom hon inte är så förtjust i
att springa :-)