I fredags hade så lagade vi något av en favorit för maken och Edvin.
Det blev potatishalvor, kycklingfilé och ädelostsås
Potatishalvor:
- 4-6 Stora potatisar eller bakpotatis som bakas i 200 grader i ca 1 timme. Detta görs med fördel dagen före.
- Dela potatisarna och gröp ur dessa så det blir lite potatis och skal kvar.
- Smält smör med mjölk. Krydda ordentligt med salt, peppar och vitlök.
- Blanda detta med den urgröpta potatisen så att du får ett slätt och fint mos.
- Tillsätt riven ost.
- Fyll skalen med moset och lägg sedan en baconskiva över varje halva.
- Gratinera i ugnen igen tills baconet är krispigt och osten har smält.
Kycklingfilé:
- Stek eller grilla kycklingfilén till den är klar. Tänk på att den måste vara väl genomstekt.
Ädelostsås:
- Smält ca 150-200 g äldelost i en kastrull med grädde. Salta och peppra efter behag.