fredag 30 oktober 2009

Halloween

Den här helgen måste ju vara köpmännens helg... för enligt våra gamla traditioner så är det inte halloween utan alla helgons helg då vi minns och visar vördnad för de som har avlidit under året samt tidigare. Men nu ska det göras pumpalyktor i massproduktion, liar och dödskallar ska det vara.

Barnen idag vet knappt om det gamla kring den här helgen utan för dem är det en kul skräckhelg. De enda som tjärnar på detta är som sagt var köpmännen.

Visst har vi gjort pumpalykta och sådant, barnen var utklädda på stan igår, men endå så kommer de få lära sig traditionerna kring denna helg. Vi kommer gå till gravarna och tända ljus och minnas de som har avlidit.

Fast visst är det ändå kul med halloween, tro inte att jag tycker något annat, det är ju ett tillfälle att ha fest och träffa vänner och göra något kul. Måste vara underbart för häxor att inte behöva dölja sitt rätta jag :-D Jag men ar att de inte behöver dölja sin dåliga hy under massa lager av brunkräm och puder, inte oroa sig för att vårtorn på näsan, eller att håret under armarna ska sticka fram :-) Men en del är ju häxor året om.

Såg en sådan söt liten vampyr/trollkarl eller vad man ska kalla det igår på stan, han hade röd slängkappa och svart pipskägg. Riktig liten gobit. Med sig hade han en liten tjej vit i hela ansiktet och orange kribg ögonen. Hon hade en klänning som det var halloween pumpor på. Kunde ha ätit upp dem för de var så söta.... men oj,.. var det mina barn :-D

Nej... nu är det dax att ta ut rostbiffen ur ugnen!