måndag 27 februari 2012

Nä nu jäklar smäller det :-)

Kolbullar i det fria!


Mmmm vad gott det är att äta mat ute i det fria.

Igår packade vi matsäckskorgen och begav oss ut till Svartviksstugan för att göra kolbullar och ha det trevligt i solen.

Direkt när vi kom fram var det bara att sätta igång med at

t få en riktigt bra brasa så att vi kunde starta matlagningen. maken täljde till en ordentlig pinne så att jag kunde hålla i stekpannan.

I med lite bacon (hade inget fläsk hemma) som fick fräsa och sedan på med smeten. Serverade detta med lingonsylt. Det var riktigt mumsigt att sitta i solskenet och äta dessa kolbullar.

Filmjölkslimpa!

Filmjölkslimpa

1 liter filmjölk

4 dl mörk sirap

1 kg rågsikt

3 tsk bakpulver

3 tsk bikarbonat

2 tsk brödkryddor

 

  1. Rör ihop filmjölk och sirap.

  2. Blanda ihop alla torra ingredienser.

  3. Blanda ihop allt och häll upp i en smord långpanna.

  4. Sätt på ugnen på 100 grader och sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda i 45 min

  5. Höj nu ugnsvärmen till 150 grader och sätt formen i mitten av ugnen. Grädda i 40 min.


 

Ta ut brödet och låt det svalna! Dela i 4 st limpor. Brödet går bra att frysa!