FRÖKNÄCKE
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl pumpafrön eller kärnor
3/4 dl linfrön
½ tsk salt
1 dl maizenastärkelse
1½ dl kokande vatten
½ dl rapsolja
flingsalt
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke
- Häll sedan oljan och det kokande vattnet på. Se upp för det kan skvätta.
- Blanda om och smaka av i fall det är tillräckligt salt. Kom ihåg att du även ska strö över flingsalt
- Häll ut gröten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut tunnt och strö över flingsalt.
- Grädda i ca 1 timme i 150 grader. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar ca 15 minuter i eftervärmen.
- Ta ut och låt brödet svalna innan du bryter det i bitar.
- Kom ihåg att brödet ska vara knaprigt och hårt EJ segt
Enormt gott med en bit brieost eller liknande!
| Bilden är tagen från appelblomman.blogspot.com Dumplings
Ca 500g fläskfärs
Riven ingefära ca 5-6 cm
Pressad vitlök 2-3 klyftor
Fisksås 1-2 msk
Soja 3-5 msk
Risvinäger 2-3 msk
Salladslök ca 4-5 lökar
Purjolök ca 10 cm
Blanda ihop och smaka av.
Deg:
Mjöl, en gnutta salt, lita matolja och kokande vatten blandas till en smidig deg.
Kavla ut tunt i rundlar och lägg ca 1 tsk fyllning. Vik ihop och tryck ihop med en gaffel.
Idag friterade jag dem, men kan även ångkokas
|