Recept


FRÖKNÄCKE


½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl pumpafrön eller kärnor
3/4 dl linfrön
½ tsk salt
1 dl maizenastärkelse
1½ dl kokande vatten
½ dl rapsolja
flingsalt


  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Häll sedan oljan och det kokande vattnet på. Se upp för det kan skvätta.
  • Blanda om och smaka av i fall det är tillräckligt salt. Kom ihåg att du även ska strö över flingsalt
  • Häll ut gröten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut tunnt och strö över flingsalt.
  • Grädda i ca 1 timme i 150 grader. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar ca 15 minuter i eftervärmen.
  • Ta ut och låt brödet svalna innan du bryter det i bitar.
  • Kom ihåg att brödet ska vara knaprigt och hårt EJ segt

Enormt gott med en bit brieost eller liknande!

Bilden är tagen från  appelblomman.blogspot.com





Dumplings






Ca 500g fläskfärs
Riven ingefära ca 5-6 cm
Pressad vitlök 2-3 klyftor
Fisksås 1-2 msk 
Soja 3-5 msk
Risvinäger 2-3 msk
Salladslök ca 4-5 lökar
Purjolök ca 10 cm

Blanda ihop och smaka av.

Deg:
Mjöl, en gnutta salt, lita matolja och kokande vatten blandas till en smidig deg. 

Kavla ut tunt i rundlar och lägg ca 1 tsk fyllning. Vik ihop och tryck ihop med en gaffel. 

Idag friterade jag dem, men kan även ångkokas