fredag 3 september 2010

Gott

Idag lagade jag baconinlindad kycklingfilé med färsk pasta. Till det serverade jag honung och rödvins kokt rödlök.

Det är en enkel rätt som sköter sig ganska bra själv. Rödlöken kräver dock lite passning men man kan ju servera yoghurt med vitlök istället.

Linda baconskivor kring kycklingfilén som är lätt saltad och pepprad. Lägg dessa i en ugnssäker form och in i ugnen i 175 grader i ca 45-50 min eller tills dess att köttsaften är klar.

Under tiden så skivas rödlöken tunnt. Fräs den i smör i en kastrull. Häll på några deciliter rött vin och någon matsked rödvinsvinäger samt honung. Låt detta koka ihop tills löken är mjuk och det mesta av rödvinet har kokat in. Salta och peppra efter behag. Tänk dock på att det blir bra med sälta av baconet. Väljer man istället yoghurt så är det bara att blanda i riven eller hackad vitlök och salta och peppra.

Precis när allt är klart så kokas den färska pastan. Häll upp och servera. Själv garnerade jag enbart med äppelklyftor. Gott till det röka baconet.

Imorgon ska barnen springa sitt första Stålislopp! Ska bli intressant att se hur det kommer att gå. Speciellt för Stina eftersom hon inte är så förtjust i att springa :-)