måndag 1 februari 2016

Mat á la LCHF

Mat! 

LCHF pannkakor med créme fraich och stenbitsrom
4 ägg
2dl grädde
1 dl mjölk
1-1 1/2 mak fiber husk
Salt efter behag
Vispa ihop allt och låt svälla i ca 5 min
Stek på medelvärme tills de stelnat. Vänd och stek tills de fått fin färg.
Vispa smeten mellan varje ösning



Stekt fläsk med vitkål och brysselkålsmos
Stek fläsk i tärningar. 
Koka vitkål och brysselkål mjuka. 
Mixa eller "stampa" till mos. Ringla över stekfett från fläsket.


Bacon inlindad fläskytterfilé med stekt blomkålsmos blandat med ost.
Putsa fläskytterfilén och bryn den i smör.  Gör ett snitt och fyll den med färskost naturell eller valfri smak. Linda in den i bacon. Stek klar i ugnen ca 30 min. 
Koka riven  blomkål. Låt den rinna av ordentligt. Mosa och blanda med riven ost. Stek på låg värme i rikligt med smör.


Kotlett med champinjonsås och stekt spetskål.
Strimla kotletten, stek med olika örter och vitlök. 
Skär stora bitar av spetskål och lite charlottenlök. Stek i smör. 
Stek champinjonerna så de knäpper. Tillsätt smör och låt det få färg. Häll över ca 5 dl grädde och låt koka ihop. Lättare i stekpanna/wok än i kastrull.