söndag 29 augusti 2010

Högbodagen

Idag var det alltså Högbodagen. Detta innebär att Högbo Bruk har en dag då de visar sin verksamhet för samhället. Det finns lite allt möjligt att göra. Det är flera föreningar som är dä roch hjälper till på olika sätt, samt för in lite pengar i sina klubbkassor. Trevligt!

Åkte upp med två kompisar och deras barn. Så allt var frid och fröjd under hela tiden. De hann med att se fåren vallas, rida på ponny, käka korv och åka häst och vagn. Choklashjul och brända mandlar ja allt ville de ha. Efter detta så tyckte vi att vi var förtjänta av en bra lunch så vi knallade iväg till golfrestaurangen och käkade. Maten var god, men inte var det någon super standard på den inte. Tallriken kom ut, där låg 200g hamburgare i bröd och potatisklyftor och en coleslaw. Inga som helst grönsaker och hafsigt upplagt var det. 115 kr tog det för denna tallrik. Visst det var mycket folk där, men ändå! Då känns det som om kocken inte har tillräckligt med personal. SKulle verkligen skämmas att lämna ut dessa tallrikar. Till deras försvar så fanns det ju ett salladsbord, majs morötter, isbergssallad, tomat gurka och bönor av olika slag men tycker ändå att det ska finnas lite dekoration.
Barnens pannkakor var okej även om grädden inte var tillräckligt vispad så att den rann och att det var så lite sylt att det inte ens räckte till 1 av de 3 pannkakorna.

Visst jag är en kräsen kund när jag går ut och käkar. Det beror nog på att jag har arbetat inom restaurang tidigare. Har mina egna ideér och tankar om hur det ska se ut för att det ska vara trevligt. Går man ut och betalar en bra summa för maten så vill man även att det ska se trevligt ut. Man äter ju även med ögonen så att säga. Helhetsintryckte gör mycket när maten serveras. Inte så läckert när kocken kommer ut med två tallrikar och en halvskitig handduk hängandes över axeln.