söndag 22 augusti 2010

Pasta Pesto

I kväll blev det pasta pesto. Det är snabblagat och framför allt gott. Tycker inte så mycket om den färdigköpta utan det ska vara min egna hemlagade :-)

Min pesto inehåller inte så mycket basilika eftersom jag tycker att det kan bli för beskt. Men den inehåller desto mer vitlök. Barnen älskar den!

Pesto:

En handfull basilika blad mixas bladspenat ca 300g, valnötter, mandel, pinjenötter eller vad man nu gillar. 2-3 vitlöksklyftor, riven permesanost, salt, peppar och en massa olivolja.

Sedan blandas detta efter behag med nykokt pasta! Mmmm underbart gott. Servera gärna ett gott bröd till.

Recept med mera

Nu har jag beslutat mig för att börja skriva lite mer kring matlagningen här hemma. Det är ju ett intresse som delas av hela familjen.

I fredags hade så lagade vi något av en favorit för maken och Edvin.
Det blev potatishalvor, kycklingfilé och ädelostsås

Potatishalvor:

  • 4-6 Stora potatisar eller bakpotatis som bakas i 200 grader i ca 1 timme. Detta görs med fördel dagen före.
  • Dela potatisarna och gröp ur dessa så det blir lite potatis och skal kvar.
  • Smält smör med mjölk. Krydda ordentligt med salt, peppar och vitlök.
  • Blanda detta med den urgröpta potatisen så att du får ett slätt och fint mos.
  • Tillsätt riven ost.
  • Fyll skalen med moset och lägg sedan en baconskiva över varje halva.
  • Gratinera i ugnen igen tills baconet är krispigt och osten har smält.

Kycklingfilé:

  • Stek eller grilla kycklingfilén till den är klar. Tänk på att den måste vara väl genomstekt.

Ädelostsås:

  • Smält ca 150-200 g äldelost i en kastrull med grädde. Salta och peppra efter behag.