fredag 4 november 2011

Hur mycket ska en familj behöva gå igenom

Alla i Sandviken är nog medvetna om den senaste debatten kring omhändertagandet av två barn vars föräldrar blev anklagade för sexuella övergrepp.  Det känns så underligt att socialtjänsten har agerat på detta sätt.

Länk till programmet uppdrag granskning där de tar upp fallet
http://svtplay.se/t/103535/uppdrag_granskning

Det detta par genomgår är varje förälders mardröm, något man inte ens önskar sin värsta fiende.

Att få barnen omhändertagen, slitna ur ens famn (ja inte bokstavligt talat) är bland det värsta som kan hända föräldrar.

Vid sådana här tillfällen inser man hur maktlös den lilla människan är gentemot myndigheter. Ett litet ord som förlåt, men det här blev tokigt hjälper inte allt för mycket och får inte ärren att försvinna mirakulöst över natten. Men det är i alla fall en bekräftelse på att de gjort fel. Den ursäkten kommer inte att komma, för nu har det blivit prestige för kommunen att stå upp och inte ge vika. Inte visa sig svaga. Men det är inte svaghet att be om ursäkt det är i stället stort gjort av dem att de kan inse sina brister.

Ordförande i individ– och familjeomsorgsnämnden i Sandviken är mormor... undra hur många som kommer smyga i hennes samt hennes dotters buskar och filma barn/barnbarn om de gör något... kommer det bli samma typ av anmälan och direkt omhändertagande av barnen.

Dock tycker jag även att de dödshot och smutskastning som kom till den här ordföranden är förkastligt

Allt är förkastligt... pinsamt och genant! Gå ut med en ordentlig ursäkt, och se till att ni i framtiden har en rutin. Skyll inte på den enskilde socionomen.