Att hitta kantareller i skogen är ju underbart, sedan att tillaga dessa och
äta dem känns som en dilikatess. Igår förgyllde vi kantarellsoppan med stekta
kantareller och ett gott italienskt lantbröd. Måltiden var enkel men ändå lite
vardagsmys.
Idag har jag varit ut och tittat efter mera kantareller. Kan ju inte säga att
jag hittade många. Men det var kanske lika bra att jag inte virrade allt för
långt in i skogen eftersom det bröjade att regna. Inte sådant där fint
sommarregn utan stora stora droppar.
Nu ska jag ta och leta efter ett par enkla gummistövlar tills på lördag. För
då blir det nog så att Edvin och jag går ut i skogen för att leta efter mera.
Har även hunnit med att fynda idag. 2 collagetröjor, 1 kofta, 1 skärp, 1 par
jeans, 1 klänning allt för 165:- perfekt till barnen att ha på skola/dagis
onsdag 25 augusti 2010
söndag 22 augusti 2010
Pasta Pesto
I kväll blev det pasta
pesto. Det är snabblagat och framför allt gott. Tycker inte så mycket om den
färdigköpta utan det ska vara min egna hemlagade :-)
Min pesto inehåller inte så mycket basilika eftersom jag tycker att det kan bli för beskt. Men den inehåller desto mer vitlök. Barnen älskar den!
Pesto:
En handfull basilika blad mixas bladspenat ca 300g, valnötter, mandel, pinjenötter eller vad man nu gillar. 2-3 vitlöksklyftor, riven permesanost, salt, peppar och en massa olivolja.
Sedan blandas detta efter behag med nykokt pasta! Mmmm underbart gott. Servera gärna ett gott bröd till.
Min pesto inehåller inte så mycket basilika eftersom jag tycker att det kan bli för beskt. Men den inehåller desto mer vitlök. Barnen älskar den!
Pesto:
En handfull basilika blad mixas bladspenat ca 300g, valnötter, mandel, pinjenötter eller vad man nu gillar. 2-3 vitlöksklyftor, riven permesanost, salt, peppar och en massa olivolja.
Sedan blandas detta efter behag med nykokt pasta! Mmmm underbart gott. Servera gärna ett gott bröd till.
Recept med mera
Nu har jag beslutat mig för att börja skriva lite mer kring matlagningen här
hemma. Det är ju ett intresse som delas av hela familjen.
I fredags hade så lagade vi något av en favorit för maken och Edvin.
Det blev potatishalvor, kycklingfilé och ädelostsås
Potatishalvor:
Kycklingfilé:
Ädelostsås:
I fredags hade så lagade vi något av en favorit för maken och Edvin.
Det blev potatishalvor, kycklingfilé och ädelostsås
Potatishalvor:
- 4-6 Stora potatisar eller bakpotatis som bakas i 200 grader i ca 1 timme. Detta görs med fördel dagen före.
- Dela potatisarna och gröp ur dessa så det blir lite potatis och skal kvar.
- Smält smör med mjölk. Krydda ordentligt med salt, peppar och vitlök.
- Blanda detta med den urgröpta potatisen så att du får ett slätt och fint mos.
- Tillsätt riven ost.
- Fyll skalen med moset och lägg sedan en baconskiva över varje halva.
- Gratinera i ugnen igen tills baconet är krispigt och osten har smält.
Kycklingfilé:
- Stek eller grilla kycklingfilén till den är klar. Tänk på att den måste vara väl genomstekt.
Ädelostsås:
- Smält ca 150-200 g äldelost i en kastrull med grädde. Salta och peppra efter behag.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)