Ja snart är det dags igen för att gå till vallokalen! Samma sak vart fjärde
år. Vilket parti är bäst... eller man kanske ska säga vilka är minst dåliga för
mig. Till 100% finns det nog inget som passar. Alla partier har ju sina för och
nackdelar. Fast i år så har inte brevlådan varit helt fullproppad med
propaganda. Men barnen gillar allt kring valet, de får ju ballonger och allt
möjligt, samt att de får öppna post :-)
Idag vet jag inte riktigt vad jag och barnen ska hitta på. Lutar lite åt att
vi kommer åka till Gävle och titta på kalas med Alvin och gänget. Kan bli kul...
även intressant med barn som är trötta
fredag 3 september 2010
Gott
Idag lagade jag baconinlindad kycklingfilé med färsk pasta. Till det
serverade jag honung och rödvins kokt rödlök.
Det är en enkel rätt som sköter sig ganska bra själv. Rödlöken kräver dock lite passning men man kan ju servera yoghurt med vitlök istället.
Linda baconskivor kring kycklingfilén som är lätt saltad och pepprad. Lägg dessa i en ugnssäker form och in i ugnen i 175 grader i ca 45-50 min eller tills dess att köttsaften är klar.
Under tiden så skivas rödlöken tunnt. Fräs den i smör i en kastrull. Häll på några deciliter rött vin och någon matsked rödvinsvinäger samt honung. Låt detta koka ihop tills löken är mjuk och det mesta av rödvinet har kokat in. Salta och peppra efter behag. Tänk dock på att det blir bra med sälta av baconet. Väljer man istället yoghurt så är det bara att blanda i riven eller hackad vitlök och salta och peppra.
Precis när allt är klart så kokas den färska pastan. Häll upp och servera. Själv garnerade jag enbart med äppelklyftor. Gott till det röka baconet.
Imorgon ska barnen springa sitt första Stålislopp! Ska bli intressant att se hur det kommer att gå. Speciellt för Stina eftersom hon inte är så förtjust i att springa :-)
Det är en enkel rätt som sköter sig ganska bra själv. Rödlöken kräver dock lite passning men man kan ju servera yoghurt med vitlök istället.
Linda baconskivor kring kycklingfilén som är lätt saltad och pepprad. Lägg dessa i en ugnssäker form och in i ugnen i 175 grader i ca 45-50 min eller tills dess att köttsaften är klar.
Under tiden så skivas rödlöken tunnt. Fräs den i smör i en kastrull. Häll på några deciliter rött vin och någon matsked rödvinsvinäger samt honung. Låt detta koka ihop tills löken är mjuk och det mesta av rödvinet har kokat in. Salta och peppra efter behag. Tänk dock på att det blir bra med sälta av baconet. Väljer man istället yoghurt så är det bara att blanda i riven eller hackad vitlök och salta och peppra.
Precis när allt är klart så kokas den färska pastan. Häll upp och servera. Själv garnerade jag enbart med äppelklyftor. Gott till det röka baconet.
Imorgon ska barnen springa sitt första Stålislopp! Ska bli intressant att se hur det kommer att gå. Speciellt för Stina eftersom hon inte är så förtjust i att springa :-)
tisdag 31 augusti 2010
Min man hade en affär!
Ja, han hade en sådan! Han hade den bara för min skull. Hela dagarna i enda
kunde jag gå där i affären och plocka med handväskor, plånböcker och
accessoarer. Men sedan vaknade jag :-) Har ingen aning om varför jag drömde om
en affär med sådant i. Visst jag tycker om det men att arbeta med det hela
dagarna, nej tack! Då skulle jag nog föredra ett litet café eller en
delikatessbod.
Idag var det riktig husmanskost på menyn. Kokt pepparrotskött med sås och potatis! 3 stora potatisar och mycket kött och sås satte Edvin i sig, fattar inte vart han gömmer all mat :-)
Nä... off to bed with the husband :-)
Idag var det riktig husmanskost på menyn. Kokt pepparrotskött med sås och potatis! 3 stora potatisar och mycket kött och sås satte Edvin i sig, fattar inte vart han gömmer all mat :-)
Nä... off to bed with the husband :-)
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)