söndag 14 september 2014

Dumplings

Ca 500g fläskfärs

Riven ingefära ca 5-6 cm

Pressad vitlök 2-3 klyftor

Fisksås 1-2 msk 

Soja 3-5 msk

Risvinäger 2-3 msk

Salladslök ca 4-5 lökar

Purjolök ca 10 cm


Blanda ihop och smaka av.


Deg:

Mjöl, en gnutta salt och kokande vatten blandas till en smidig deg. 


Kavla ut tunt i rundlar och lägg ca 1 tsk fyllning. Vik ihop och tryck ihop med en gaffel. 


Idag friterade jag dem, men kan även ångkokas



fredag 12 september 2014

Framtid

Nu ska vi se hur den blir!
Antingen fortsätter det som nu, som det varit  eller så kan den bli riktigt intensiv. Synd bara att jag inte kan bestämma själv!!


torsdag 11 september 2014

Mat!!

Ja matlagning ligger mig varmt om hjärtat. Älskar ny mat, nya smaker mm

Igår blev det laxfile toppad med getost och honung.
Lägg filerna i en ugnssäker form. Salta lite och krydda med citronpeppar.
Rörde ihop getost med riven ost och lite grädde. Lägg detta på laxen.
Häll vitvinssås runtom och in i ugnen tills laxen är klar.
Serverade med kokt potatis, grönsaker, mousserande vin.

Äppelpaj 
Gjorde en botten av smör och mördegskakor. 
I med äpplen, kanel och en gnutta socker.
Sedan toppingen på. Smält smör, muscovadosocker och havegryn.
Serverades med vaniljsås, espresso och en liten honungsrom.