måndag 13 maj 2013

Fröknäcke!

FRÖKNÄCKE


½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl pumpafrön eller kärnor
3/4 dl linfrön
½ tsk salt
1 dl maizenastärkelse
1½ dl kokande vatten
½ dl rapsolja
flingsalt


  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Häll sedan oljan och det kokande vattnet på. Se upp för det kan skvätta.
  • Blanda om och smaka av i fall det är tillräckligt salt. Kom ihåg att du även ska strö över flingsalt
  • Häll ut gröten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut tunnt och strö över flingsalt.
  • Grädda i ca 1 timme i 150 grader. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar ca 15 minuter i eftervärmen.
  • Ta ut och låt brödet svalna innan du bryter det i bitar.
  • Kom ihåg att brödet ska vara knaprigt och hårt EJ segt

Enormt gott med en bit brieost eller liknande!

Bilden är tagen från  appelblomman.blogspot.com